Tavaszi Vásár

..a Vörösmarty téren.

A boltnyitás és a rossz idő miatt kicsit megcsúsztunk, de nagyon készülünk az idei Tavaszi Vásárra is, igyekszünk jó alaposan feltölteni a készleteinket. Minden percünk be van osztva.

 

tavaszi vasar hird

 

keretszinek

 

Jelenleg 9 féle keretszín közül választhattok.

 

Mire elkészül egy keretezett képem, több munkafolyamaton vagyunk túl.

 

csisz 3

 

A képen látható az egyik, ez pedig a legkevésbé kedvenc feladatunk, kicsit mostohagyerek, a csiszolás... ha valamelyikünk megússza, titkon örül, miközben elismeri a másik teljesítményét. Pedig nem nehéz munka végigszaladni a léceken, de mégsem érzem azt, amit festésnél: hogy kikapcsol, elgondolkodtat... lehet, hogy azért, mert ez nem egy hozzáadó, hanem egy elvevő folyamat. Nem tudom másként kifejezni, gondolom, lenne erre olyan szó, ami most nincsen kéznél.

 

csisz 2

 

Pedig a csiszolással érjük el a fa keretünk végleges színét, textúráját. Mivel a művelet elég poros, utána még nedves ruhával át kell törölni a léceket, különös tekinettel a mélyedésekre, majd hagyni megszáradni. Ekkor már egészen "kész" érzete van, és már-már látni benne a kész terméket.

 

csisz 4

 

Azért, ha nagyon akarom, belelátom a tengerpartot :)

 

keretek 1

 

keretek 2

 

keretek 3

Ezután már "csak" a tűpontos vágás, illesztés van hátra, illetve néhány ima elmormolása, hogy aminek párhuzamosnak kell lennie, az tényleg párhuzamos legyen, illetve az üveg is pont belepasszoljon. Mindez azt jelenti - talán már sejtették az újabb olvasók is - hogy kereteink is teljes mértékben kézműves termékek.

Igazi fából, igazi üveggel, rengeteg kézi munkával.

A Tavaszi Vásáron keretezett illusztrációimon kívül találkozhattok még keret nélküli nyomatokkal, sok-sok friss, tavaszi, akvarell ékszerrel, és természetesen tacsiból sem lesz hiány! A pólókat viszont kérlek, az üzletben keressétek, nem tudjuk faházban olyan szépen tárolni őket (üzlet: Manka - Bp, Vitkovics Mihály u. 10. nyitva minden nap 11 - 19 óráig), térkép:

 

terkep

 

Mindkét helyszínen várunk benneteket szeretettel!