Megnyitottunk!

Március 1-én, csütörtökön tartottuk a nyitóbulit.

Az utolsó pillanatig szerveztünk, szereltük, dekoráltunk.. és persze nagyon izgultunk. Vajon elég lesz a csipegetnivaló és a fröccs? Édes, sós? Édes, száraz? Eljönnek elegen? Egyáltalán eljön valaki? És mit vegyek fel?

Az eseményt délután 2 és este 9 közé hirdettük meg. Lili (Lilink <3) dél körül befutott a megbeszélt, általa sütött muffinokkal, mint Piroska hozta a kis kosárban. Csokidarabos muffinok, rosegold papírban :)

boltnyito5.jpg

 (fotó: Lehotka Judit Zolka)

 

Az volt a terv, hogy majd itt koradélután feldíszítjük őket együtt (úgyis lesz rá időnk ugye), bevásároltunk vajból és porcukorból, még marcipánlevelekkel is készültünk. Aztán mégis úgy alakult, hogy én egy darab dekorálásában sem tudtam segíteni, mert érkeztek az első vendégek. A lányok végül csodaszép cupcake-ket alkottak, köszönjük Lili, Kriszti, Kamilla, Dóri, Gréti!

 

boltnyito17.jpg

 

 

boltnyito18

 

Még csak megkóstolni sem volt időm, így egy gyors pillanatban fogtam egyet és berejtettem a konyhaszekrénybe, így elraktározva másnapra.

Volt egy meglepi, szintén Lili műve, tacskó alakú kekszekkel is készült, nézzétek, milyen cuki (csak egyet tudtam megmenteni a fotóhoz):

 

boltnyito19.jpg

 

És megérkezett a torta is!

Az első pillanatban, amikor kiderült, hogy csinálunk egy boltot, és azt persze majd meg is kell nyitni, mármint egy megnyitóval, nem volt kérdés, hogy Nikit fogom megkeresni, aki Az én tortám - Oh my cake néven csodaszép esküvői tortákat (is) készít. A bolttal való munkálatok miatt sajnos elég későn szóltam neki, de azt hiszem, az volt a szerencsém, hogy még nem indult el az esküvői szezon, és el tudott vállalni. Teljesen biztos voltam benne, hogy nemcsak finom és szép is lesz, egyszerűen minden tortája az én vizuális ízlésem, így csak annyit beszéltünk meg, hogy tavaszias legyen, a többit rábíztam, és emiatt egy cseppet sem izgultam. Nikivel egyébként évek óta figyeljük egymás munkáját, de most ettem először a tortájából, és szívből ajánlom mindenkinek, nagyon-nagyon finom volt, és mindemellett csodaszép! Nagy sikere volt, köszönjük, Niki! <3

 

boltnyito24.jpg

 

torta4

 

 

torta2

(fotók: Stégner-Kunos Niki, Az én Tortám)

Ezen kívül még egy dologban voltam nagyon biztos, hogy kell egy óriási csokor virág a Wild Flower Bar-os lányoktól. Az már csak ráadás, hogy a boltunktól fél perc alatt át lehet sétálni hozzájuk! De nem a hely közelsége miatt választottam őket, hanem azért, mert nagyon szeretem, amiket kötnek.

 

boltnyito23.jpg

 

boltnyito16.jpg

 

 

boltnyito25.jpg

 

És akkor az úgy történt, hogy 2-től egészen este 9-ig érkeztek a vendégek. Barátok, törzsvásárlók, szakmabeli barátok, és még idegenek, sőt, turisták is. Nagyon sokan voltunk! Mindenhol állt valaki! Sőt, az is megtörtént, hogy két barátnőm nem jutott beljebb (én éppen a konyhába szorultam), és szelfit küldtek messengeren, hogy itt vannak, őrület:) <3


Egyébként pontosan úgy éreztük magukat, mintha az esküvőnkön lennénk, ez a sok kedves ember mind miattunk jött el, velünk örülni, és mindenkivel igyekeztünk elég sokat beszélgetni, de biztosan szakadtak félbe mondatok valaki más érkezése miatt...

 

boltnyito26.jpg

 

Köszönjük, hogy eljöttetek, és köszönjük a sok virágot is!

 

boltnyito22.jpg

 

Apró hozzáfűznivaló a felirathoz: nem hittem volna, hogy én leszek az, aki úgy nyit üzletet, hogy nem fest szép új cégtáblát, hát, ez elmaradt sajnos, majd ha több időm lesz, nekifekszem, és annál szebb lesz.

 

boltnyito14.jpg

 

 

boltnyito32

 (fotó: Lehotka Judit Zolka)

Az üzletben csak a saját munkáinkat találjátok meg, ugyanúgy, ahogyan azt megszokhattátok már a vásári standjainkon, faházainkban.

Aminek nagyon örülünk még, hogy végre van elég helyünk arra, hogy mindent kitegyünk, amit pl. a vásárokon nem tudunk, helyhiányból vagy más okból kifolyólag. Elhoztuk az összes pólót, és a kifutó mintákra még mindig áll az "egyet fizet, kettőt kap" akciónk"! Gyertek! Ezeket most jó alaposan átleltáraztam, illetve barna lazúros keretekből is feltöltöttük a készletet!


Sajnos tacsis táskánk még mindig nincsen, illetve karácsony óta pólók sem készültek, ezt az üzletnyitás miatt egy kicsit el kellett halasztanunk. De pl. tacsis bedugós fülbevalókat készítettünk már, jöhettek, és a webshopon is megtaláljátok őket.

 

boltnyito35

 

Külön polcra kerültek a Mankák és egyéb, gyerekeknek készült dolgok, mesekönyvek, illusztrációk, még gyerekhátizsákokat hoztunk! Valahogy, én nem tudom, hogy hogyan, de sikerült még egy Manka illusztrációt is készítenem.

 

boltnyito36

 

Egyébként ez a teázós Manka került a kirakat üvegére is, szabadkézzel rajzoltam.

 

boltnyito12.jpg

 

 

boltnyito27.jpg

 

 

boltfront manka


A zászlófüzér egy régebbi, tűzről mentett Szinyei Merse Pál naptárból készült, különösen kedves a szívemnek.

 

boltnyito7.jpg

 

boltnyito8.jpg

 

boltnyito9.jpg

 

boltnyito11.jpg

 

A nap díszvendégét még be sem mutattam, pedig alkalomhoz illő, csíkos ruhában feszített (illetve később jobbára összegömbölyödve szundított). Itt is épp álomból ébresztettem:

 

boltnyito34

 

Itt már vártuk a vendégeket:

boltnyito13.jpg

 A ruhát szintén Zolka barátnőm kötötte, köszönjük!! Sok vidám percet okoztál nekünk kutyasétáltatás közben :)

 

 - - - - - - - - - -

És akkor következzen egy kis szolgálati infó. A címünk: Bp, 5. ker., Vitkovics Mihály utca 10. Eleinte minden nap nyitva leszünk, később ez változhat, majd meglátjuk. A nyitvatartási időnk 11 - 19 óráig tart, keddtől szombatig Lili vár benneteket, vasárnap és hétfőn pedig mi Pistivel. Továbbra sem költözünk vidékről Budapestre, de azért sokat leszünk itt.

- - - - - - - - - -

 

Még néhány kép az üzletről:

 

boltniyto15.jpg

 

boltnyito1.jpg

 

boltnyito20.jpg

 

blog8

 

boltnyito28.jpg

 

boltnyito3.jpg

 

boltnyito2.jpg

 

boltnyito6.jpg

 

boltnyito4.jpg

 

boltnyito31.jpg

 

boltnyito33

 

Az üzlet mostantól webshopos átvételi pontként is működik, minden itt van, ha megláttatok valamit a weboldalon, annak itt kell lennie, meg lehet élőben nézni, illetve fel lehet próbálni. Aki a szállítást választja, ahhoz továbbra is a GLS fog érkezni a csomaggal, melyet Lili fog összeállítani itt az üzletben.

Mindeközben mi otthon készítünk majd mindent tovbbra is, első körben a Vörösmarty térre kell nagyon készülnünk, hiszen március végén kezdődik a Tavaszi Vásár, ami hipphopp itt van....tehát a vásározást sem hagyjuk abba, de egy kicsit kevesebbet fogunk vállalni.

 

boltnyito10.jpg


Távlati terveim között pedig sok-sok rajzolás szerepel, és sok újdonság, aminek remélem, ti is örülni fogtok.