Üzletet nyitunk!

Körülbelül tíz évvel ezelőtt határoztam el, hogy boltot szeretnék.

Természetesen semmilyen szempontból nem álltam rá készen, mégis egy teljes álmatlan éjszakát azzal töltöttem, hogy megtervezzem, hogyan is rendezném be, milyen lenne a kirakat, a színvilág, felette egy kis műhellyel. Színtiszta álmodozás volt.
Ez alatt a tíz év alatt néha csak rágondoltam, de nem tettem konkrét lépéseket a megvalósítás irányába, és bár az elmúlt három évben iszonyatosan felgyorsultunk, mégis, ha valaki azt mondja nekem tavaly, hogy 2018. március elsejére boltnyitó bulit tervezünk, hát, finoman szólva nem hiszem el.

Tavaly októberben viszont, készülvén a karácsonyi vásárokra, egy pillanatra belém villant: kellene egy bolt. Hogy ezt az eszméletlen sok melót, amit beleteszünk az 1-2 hónapos vásárokba, 2-3 helyszínen egyszerre, tegyük bele egy hosszabb távú projektbe, mert elég fájó tud lenni bontáskor mindent porosan elpakolni.

Szóval a mag el volt vetve, és az élet úgy hozta, hogy decemberben egyszercsak minden összetevő stimmelt és szárba is szökkent, hogy folytassam ezt a képzavart.
Az is megerősített bennünket, hogy a karácsonyi vásárokon nagyon sok új, a munkánkkal először találkozó látogató érdeklődött, hol is van a mi kis boltunk. Persze túl nagy falat volt ez ahhoz, hogy én csak úgy beleéljem magam, az csak később jött el, mindenesetre eljött, január végén pedig belevetettük magunkat a munkába.


Kb. egy hónapot dolgoztunk vele, pedig, nézzétek, már előtte is egy tipptopp kis helyiség volt:

 

blog1

 

Csak nem teljesen a mi stílusunk, kellett hozzá egy kis ez, meg egy kis az. Egy kis manka-fűszer, semmiség. Minden nap az üzlettel keltünk és az üzlettel feküdtünk. Mindent magunk csináltunk. Sok ponton választhattuk volna a könnyebb utat, de mi szeretjük szívatni magunkat, szeretjük, ha olyan lesz, ahogyan azt pontosan elképzeltük. Az sem riasztott el bennünket, hogy még sosem tapétáztunk, és persze azonnal egy elég drága angol tapétával kezdtük.

 

blog5

 

blog2

 

Az üzletben azt mondták, két dolog szükséges a szép eredményhez: türelem és precizitás. Ezt mondogattuk magunknak közben, és ajánlom mindenkinek, aki hasonló fába vágná a fejszéjét, hogy mondogassa ő is, mert igenis meg lehet szépen csinálni (jó, tegyük hozzá, egy apróbb mintásat nehezebb is elrontani, nyilván nem fognék hozzá, hogy feltegyek egy óriási hortenziacsokrot, hat részből).


A tapétás fal elé Pisti készített egy jó hosszú oldalpultot, a lábaihoz Annie Sloan Duck Egg Blue színt használtunk.

blog4

 

Készített egy másikat is, ami a bejárattal szemben van, ez lesz " a" pult:

 

IMG 9681

 

A másik oldalon egy irodabútor állt, az ajtókat leszereltük, és az így kapott polcrendszert fehérre festettük. Ez óriási meló volt, ide is Annie Sloan festék került, hiszen ez esetben nem kell előtte lecsiszolni a bútort.

Lesz egy külön Manka-sarok is, ahol az összes gyerekeknek való textilbaba, könyv, illusztráció, megtalálja a helyét. Újdonsággal is készülünk! Sőt, végre a gyerekhátizsákok is helyet kapnak majd.

blog6

 

bolt 7

 

3 db Ma sem főzök táskánk maradt, és egy darabig nem is lesznek újak. Tacsisat sem tudtunk még varrni, karácsony óta. A többiből még van :)

 

bolt 2

 

A tapétás falon rengeteg kép közül válogathattok majd, íme egy kis részlet, a kedvenc tükrünkkel:

 

bolt 3

 

Utcanévtáblánk pedig nincsen, de meg kell hogy találjatok :)

bolt 4

 

bolt 5

 

A szaggatott vonallal jelzett oválisokba még kerül valami, és még az ékszerek helyét sem mutattam. Ahogyan azt sem, milyen kis katonás rendben várakoznak a pólóink is.

 

bolt 6

 

A megnyitó március 1-én, csütörtökön lesz! Mivel pici a helyiség (ezt úgy kell érteni, hogy nem nagy), nem egy fix időpontra invitállak benneteket, hanem délután 14 órától egészen este 21 óráig érkezhettek. Sok finomsággal készülünk, és koccinthatunk is, ha eljöttök. Várunk szeretettel!

 

Cím: Budapest, 5. ker., Vitkovics Mihály utca 10.

 

5 perc sétára vagyunk a Deáktól, az Astoriától, a Ferenciek terétől, az Erzsébet tértől, a Váci utcától.

Érkezhettek a Gerlóczy kávéház felől, ez esetben a kávéház jobb oldalán gyertek tovább.

Vagy gyertek be a Puskin mozi mellett a Semmelweis utcába, és a 2. utca balra, közvetlenül a Holló Műhely és a frissen nyílt Baotiful & Impostor között vagyunk.

Ha pedig a Wild Flower Bar kirakatában lévő virágokat csodáljátok, csak pillantsatok fel, és keressétek a szép, régi, ottfelejtett Antique feliratot.

De a kedvencem, hogy a Károly körútról nyíló Röser udvaron keresztül is egyenesen hozzánk találtok :)

 

blog7

 

Még egy nagyon fontos információ: kérünk mindenkit, gyalog / bkv-val érkezzen, a parkolás a belvárosban szinte a lehetetlennel egyenlő, és a környező utcákba is behajtási engedély szükséges.

Találkozzunk csütörtökön! :)

 

bolt 1