Varázsdoboz újra

Három évvel ezelőtt készítettem egy dobozt a kisasszony Mankáimnak a Wampokra.

Ez volt a kiindulási pont, egy egyszerű költözős doboz (akkoriban sok ilyenünk volt), és ez lett belőle:

 

doboz 7

 

Szerettem egyébként, és sok pozitív isszajelzést kaptam Tőletek, akik akkoriban láttátok.

Ebben a blogbejegyzésben az egész folyamatot végigkövethetitek.

 

Ez volt tehát a három évvel ezelőtti állapot:

 

doboz 1

 

doboz 2

 

De hogy finoman fogalmazzak, nem a legjobb minőségűek ezek a régi fotók.

 

doboz 6

 

doboz 3

 

A doboz ezután jó sokáig porosodott a szekrény tetején, mígnem idén szeptemberben meg nem akadt rajta a szemem. Hozzá kéne nyúlni, gondolta a kreatív énem. De azért ne nagyon, másra kell most az idő, ellenkezett a praktikus. A két kisördög a vállamon szinte döntetlen csatát vívott, végülis nem rugaszkodtam el annyira a mostani kiindulóponttól, de azért szépen átalakult, pedig csak festettem és ragasztottam.

 

Először is beborítottam az egészet egy darabokra szedett könyv lapjaival.

doboz 11

 

Ehhez le kellett operálnom a pompom sort, még ki is mostam, gondolván, hogy majd visszateszem, de végül inkább valami szikárabb megoldásra vágytam. A fő hangulati vonal még mindig a cirkusz volt, most egy kicsit karakteresebben. A festett hátteret is letapétáztam, aztán gondoltam egyet és ráragasztottam egy kárómintás csomagolópapírt, ha jól emlékszem, még a Tigerben vettem régen, majdcsak jó lesz valamire alapon. Mikor készen lettem a ragasztással, az egészet átkentem fehér akrillal, de csak fátyolosan. Visszakerültek a csillagok is, de feketén.

 

doboz 12

 

doboz 10

 

doboz 8

 

doboz 9

 

Még térbeli felhőket is készítettem (egy kis varázslattal), masniztam, feliratoztam, rárajzoltam, százszor hozzányúltam, hogy ne fogjon sehol, a ceruzás részeket lefújtam fixatívval. És akkor egyszercsak elkészült.

 

doboz 6 2

 

doboz 14

 

doboz 5 2

 

doboz 18

 

doboz 13

 

doboz 15

 

doboz 17

 

doboz 16

 

A dobozt és a benne üldögélő kisasszony és angyal Mankákat az Allee-ban találjátok majd, november végétől. Sokáig tépelődtem, mígnem úgy döntöttem, hogy csak itt lehet majd hozzájuk jutni a karácsonyi vásáraink közül. A Mankák, főleg a fehérek, nem szeretik a téli párát, a hideg, poros szelet a Pesti utcákon, jobb szeretnek a fűtött bevásárlóközpontban. :)