Artkert, 2017

Kapolcsra kb 2 hónapot készültünk, és akkor még nem számoltuk az év eleje óta tartó szervezési munkálatokat.

Rengeteg telefon, email, agyalás, bocsánat: meeting, tervezés, álmodozás, problémák, kérdőjelek, egymásra épülő dolgok... Most, hogy túl vagyunk rajta, megint azt érezzük, hogy nagyon is érdemes volt ennyit küszködni, sőt, kis pihenés után mennénk is vissza, de leginkább el se jöttünk volna! Tele élményekkel, lelkileg teljesen feltöltődve érkeztünk haza.

Nem vagyunk régi völgylátogatók. Tudtam róla persze, sok éve, de valahogy sosem jött össze, hogy akár látogatóként is, de eljussak a Művészetek Völgye fesztiválra. Az idei volt a 3. alkalom, hogy jelen voltunk.

Idén először rendeztünk be standot a Malomszigeten, és másodjára szerveztük meg Artkert nevű udvarunkat. Hogy jelezzem a feladat nagyságát, szeretném leszögezni: nem vagyunk udvar/vásárszervezők, alkotó emberek vagyunk.

Amikor 2015-ben először voltunk Kapolcson a Wamp szervezésében, beleszerettünk a fesztiválba, a faluba, a hangulatokba, klassz volt jófej emberekkel találkozni, és eldöntöttük, következő évben is megyünk mindenképpen. Vásározás közben nem sok időnk volt szervezkedni, de a szerencse mellénk állt, és megismerkedtünk néhány kedves emberrel, udvartulajdonossal, és szóban meg is állapodtunk. Komolyan úgy köszöntünk el már akkor: jövőre ugyanitt! Az első, 2016-os Artkert szinte magától szerveződött, megkerestünk néhány alkotó barátunkat, és a mi szervezésünkben bár, de a többiek segítségével jött létre az udvar. Nagyon jól éreztük magunkat!

 

artkert blog

Tavalyi udvarunk

 

Ezután idén egy kicsit nehezebb lett a dolgunk, mert a tavalyi 6 standunkból mind a 4 kézműves/design standunkat meghívták a Malomszigetre. Nagyon boldogok voltunk, és egyúttal gőzerővel gondolkoztunk, szerveztünk, kiket is hívjunk akkor az Artkertbe, hogyan töltsük meg az udvart. Ez nem egyszerű, mert nem csak annyi a lényeg, hogy szeretem XY munkáját, a dolog ennél többrétűbb. Az idei résztvevőkről ebben a bejegyzésben írtam.  Időközben felmerült egy újabb, plusz udvar szervezésének a lehetősége is, de miután egy kicsit elábrándoztunk a dolgon, be kellett látnunk, hogy az már tényleg túl nagy falat lett volna. Maradtunk az Artkertnél.

Egy kicsit rá is feszültünk, és az előző évi könnyed szervezést idén felváltotta a stresszesebb agyalás, és bevallom, voltak olyan pillanataink, amikor azt mondtuk, oké, ezt megcsináljuk, de a harmadikkal kapcsolatban rezgett a léc. Nos, mielőtt a szívéhez kapna bárki, már most kijelenthetjük, hogy jövőre is lesz Artkert:) Mármint, ha rajtunk múlik, és az égiek is úgy akarják. Sokat tanultunk időközben, a szervezőkészségeink fejlődtek, a problémamegoldásunk is gyorsabb, őszintén szólva nagyon elégedett lehetek magunkkal, és meg is kell állni egy kicsit örülni a jelennek és az eredményeknek. Igen, sokat dolgoztunk rajta, és igen, szép lett, jól sikerült. Büszkék vagyunk rá.

artkert 17 11

 

artkert 17 12

 

Esti montázs:

artkert 17 15

 

Ez nem oly jó minőségű fotó, de szerettem volna érzékeltetni, milyen, amikor sokan vannak bent. (Sajnos csak ezt az egy képet találtam, amin senki sem látszik szemből, nem szeretek olyan képeket feltenni, amin felismerhetőek ismeretlen emberek, lehet, hogy ők sem örülnének.)

artkert 17 19

 

artkert 17 4

Még zárás után is, esténként gyakori látvány volt az utcáról a kerítés feletti két kéz, telefonnal, vagy fényképezőgéppel:) Csak akkor kapcsoltuk le a fényeket, amikor aludni mentünk.

 

Bár már régóta nézegettem, most végre volt szerencsém kipróbálni az Annie Sloan festékeket is Nemiskacat Enikő jóvoltából.

artkert 17 1

 

Enikőék iszonyúan profik és hatékonyak, csak ámultam. A festékekkel üdítő élmény volt dolgozni, teljesen máshogy viselkednek, mint amit mi használunk a képkereteinkre, és a wax pedig valami csodás dolog. Itthon is le fogok festeni pár dolgot, amint lesz rá időm.

 

Egy napig velünk volt Vivien is a Francia Kék-től,

artkert 17 26

 

artkert 17 27

 

és 3 napig az Asztalosfabrik csapata is.

artkert 17 28

 

artkert 17 7

 

artkert 17 8

 

artkert 17 9

 

artkert 17 10

 

Mindenki egytől-egyig nagyon kedves ember, hálásak vagyunk ezekért a találkozásokért.

Boldog vagyok, hogy Szegedi Kata is elfogadta a meghívásunkat állandó résztvevőként, és hogy a második hétvégén még a Ládaszínházát is életre keltette!

artkert 17 5

 

artkert 17 6

 

artkert 17 13

 

Az Endremek szörpök idén is iszonyú finomak és hűsítőek voltak,

artkert 17 16

 

kapolcs 21

 

és a kávénk pedig még mindig nagyonfinom. Sőt, limonádéztunk is.

artkert 17 17

 

Azért akadtak hiányjelek is, köztük például az én soha el nem készülő térelválasztó patchworköm. 3 x 5 méteres lett volna, aznap kezdtem hozzá, miután mondtam Katának, hogy nagyon szépre szeretném az udvart, de azért ne stresszeljük túl. Természetesen két óra múlva már csattogtattam az ollóm és látványterveket készítettem számítógépen. Júniusban egy teljes hetet dolgoztam rajta, de mégsem készült el... később már nem maradt rá energiám. Talán jövőre is jó lesz. (Ha addigra elkészül.) Kép nincs!

 

Még néhány fotó a saját standunkról:

artkert 17 20

 

artkert 17 21

 

artkert 17 14

 

artkert 17 18

 

artkert 17 22

 

artkert 17 23

 

artkert 17 24

 

artkert 17 25

 

Másik standunk a Malomszigeten:

artkert 17 3

 

Nagyjából ugyanaz a felállás, de néhány dolgot helyszűke miatt ide nem tudtunk kipakolni. Sokat ingáztunk a hét helyszín között, egy ilyen alkalommal meg is örökítettem a táskám tartalmát, kapolcsi túlélőkészlet:

artkert 17 2

A retro virágmintás táska is saját, ez az egy darab készült belőle, egy kirakodóvásáron turiztam az anyagot kétszáz forintért. Azonnal tudtam, hogy mi lesz belőle, de alábéleltem az iszonyúvastag vászonnal (ami az új táskáink alapanyaga is, a következő poszt rólunk fog szólni), és kapott bőrfület is. Sokat dolgoztam vele, cserébe mindent elnyel. Igazából ennél sokkal több cucc is belefért, a képen nincs rajta a telefontöltő, pár vállfa, másfél literes ásványvíz, kendő, ha a földre ülnék, és az elmaradhatatlan százas zsepi, pedig ezek is szériatartozékok voltak.

 

artkert 17 12

 

<3

Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki segített nekünk ebben, az udvarban lévő résztvevőknek, és a vásárlóknak, illetve a látogatóknak! Köszönjük a sok-sok pozitív visszajelzést és vásárlást mindkét standunknál! Sok emberrel beszélgettünk, még barátságok is indultak, néhányatokkal pedig már visszatérő ismerősként üdvözöltük egymást. Miattatok is tervezzük a jövő évet. A Művészetek Völgye fesztivált pedig mindenkinek csak ajánlani tudom, családbarát, gyerekbarát, kutyabarát, mindenki jófej és kedves, már most írjátok be a naptárba:

28. Művészetek Völgye, 2018. Július 20-29.

<3

 

Bár a fesztiválnak vége, még sokáig fogunk pakolni itthon, leltárazni, szelektálni, frissíteni a dolgainkat.
Az augusztust a feltöltődésre szánjuk, de közben már a karácsonyra is készülünk.