Vörösmarty tér

Március 31-én  megnyitott a Tavaszi Vásár a Vörösmartyn, jöjjenek a kulisszatitkok, újdonságok.

Nagyon örültünk, hogy idén is beválogattak bennünket a vásárra, és rengeteget készültünk rá. Igazság szerint el is maradt az év eleji pihenés, bár ez nem a vásár miatt történt, hanem azért, mert az első hónapok elég munkásra sikerültek. Szert tettünk egy raktárműhelyre, ahol sokáig tartott mindent elrendezni, aztán felújítottuk a weboldalt, főleg a webshopot, időközben megjött a pozitív elbírálás és már lehetett is kezdeni a felkészülést. Ez az ötödik egy hónapos vásárunk, 2 éven belül, izgatottan vártuk.

Decemberben még azt terveztem, hogy az év eleji pihenés közben majd lesz időm rajzolni, kedvtelésből is, magamnak, és lesznek újdonságaink is, mire eljő a tavasz...hát, ez nem jött össze, de mindenképpen szerettem volna a turistákra gondolni, ezért mégis készült ez-az, mint például a Budapest grafika:

 

fb 12

 

Új keretszínnel is gazdagodott  a kínálat, egy nagyon szép sötétzölddel, amiből sajnos szerintem megint nem csináltunk eleget (mint télen a barna lazúrosból), úgyhogy majd szólni fogok, ha már fogytán, ha valaki ilyet szeretne, le ne maradjon.

 

beautiful

 

Rengeteg keretet készítettünk egyébként, élvezet volt festeni a koratavaszi napsütésben. Csiszolni már nem annyira, de ez is hozzátartozik a munkához. A keretezést én végzem, nagy mennyiségnél ez jó sok napig eltart.

 

fb 14

 

fb 15

 

fb 19

 

fb 16

 

Mivel nem vagyunk budapestiek, számunkra egy ilyen kitelepülés nehezített pálya, egy hónapra mindent össze kell pakolnunk, amire szükségünk van, és amire szükségünk lehet, rengeteg doboz, pakolás, dobozokból labirintus, dobozokon való átesés, van ilyenkor minden, de a végére csak bepasszírozzuk magunkat a furgonba. Amit otthonfelejtünk, azt meg kell vásárolni, így lesz meg az ikszedik sniccer, és minden más, hogy a végén otthon megintcsak ne férjünk el:)

A faházakat natúr állapotban vesszük át, ilyen volt a kiindulási pont:

fb 18

 

És ilyen lett a harmadik, jó hosszú nap végére:

 

fb 9

 

Egyébként a költözést leszámítva (mert az mindig egy rémálom), maga a faházban való építés és dekorálás most először csodálatosan stresszmentesen zajlott. Már-már gyanakodni kezdtem, hogy itt valami hiba lehet, de nem...lehet, hogy megszereztük azt a rutint, ami ehhez kell, de az is biztos, hogy sokkal jobb pólóban dolgozni a tavaszi napsütésben, mint eszkimónak beöltözve, több réteg zoknival, a hidegtől elgémberedett ujjakkal. A pultunk ezúttal két gyönyörű fa komód, amit Pisti készített teljes egészében, oké, az egyiket én festettem le, meg lehet csodálni, aki szeretné, biztosan szívesen megmutatja:) Jobban kitaláltunk pár dolgot, és azt hiszem, elégedettek vagyunk a végeredménnyel.

Itt várunk tehát mindenkit április végéig minden nap, 10-20 óráig, szombaton kicsit hosszabban, 21 óráig. Tengernyi keretezett képet hoztunk, és a csomagolt, keret nélküli illusztrációkból is tudtok válogatni. Van külön tacsis szekció, mert szükség volt rá, ez a tacsi téma úgy látszik, sokaknak bejön. A legviccesebb, amikor a vásárlókkal mutogatjuk egymásnak a telefonon a saját tacsikat. Csipeszke biztos sokat csuklik anyósomnál.

Sok-sok ékszer, mindenféle, az új, akvarellekből is bőven, és van pólós állványunk is, bár a képeken ez nem látszik, de van! Sajnos minden dizájnból nem tudtunk hozni, de van Ma sem főzök, tacsis, Vanlife, őzikelány, Live simply, ezek a kedvenceitek.

 

fb 1

 

fb 2

 

Közeledik a húsvét, és én szeretem a nyulakat:

 

fb 3

 

fb 4

 

fb 5

 

Pasztell-akvarell csendélet:

 

fb 6

 

fb 7

 

fb 8

 

fb 10

 

Akik évek óta követik a munkám, emlékezhetnek a Vilma levese című mesekönyvre, amit illusztráltam (a Pagony kiadó adta ki, 2011-ben). Akkoriben aláírt és sorszámozott nyomatok is készültek az illusztrációkból, és ezek a képek végre kereteket is kaptak. Csak pár darab van belőlük, nem is lesz több, szólok, ha valaki húsvétra ilyet szeretne ajándékozni mondjuk egy kislányszobába... Maga a keretezett kép 21 x 21 cm-es, a kerettel együtt biztosan van 28 x 28 cm-es (most nincsen nálam, hogy lemérjem, kint van a téren), szóval nem kicsi.

 

fb 11

 

Egyik kedvencünk, az Őzikelány:

 

fb 13

 

Ezzel a vásárral egyidőben az Allee bevásárlóközpontban is megtalálhatóak vagyunk, a Vintage Tavasz rendezvényen! Hozok még onnét is képeket legközelebb.

 

tavaszi vasar